1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Днес ще се проведе среща по проблемите на околната среда

Днес ще се проведе среща по проблемите на околната среда

Пред входа на МОСВ ще тече паралелно гражданско присъствие

 

Днес от 15 часа природозащитните организации от коалицията "За да остане природа в България" и гражданска група "Да спасим Иракли" ще се срещнат с министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, за да обсъдят най-горещите теми за опазването на природата у нас.

Ще бъдат дискутирани задълженията на България по обявяване и опазване на "Натура 2000", опазването на защитените зони по Черноморието и строителството на Паничище в Рила.

Срещата е в резултат на постигнатото на 3 август компромисно споразумение, когато начинът на продължаване на заповедта за забрана на строителство в Иракли предизвика недоволството на защитниците на местността. От заповедта тогава без мотив и основания бяха извадени 1000 дка, което практически разрешава строителството, и то в най-ценните от консервационна гледна точка зони.

Очакванията на природозащитните организации от срещата с министъра са за яснота относно използването на всички законови механизми за опазването на защитените зони по Черноморието.

Еколозите искат и отговор на въпроса кога МОСВ ще спре незаконното строителство в Рила. Пред входа на МОСВ до площад Славейков ще тече паралелно гражданско присъствие в подкрепа на исканията за спиране на незаконните дейности в посочените територии.

 

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.