1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Договорените до днес проекти по програма САПАРД са 1 823

Договорените до днес проекти по програма САПАРД са 1 823

Агенция САПАРД ще информира за своята готовност да прилага измененията в Националния план за развитие на земеделието и селските райони

 

1 823 са договорените до днес проекти по програма САПАРД от стартирането й през 2001 година като общата им инвестиционна стойност е 1 421 267 790,34 лева, съобщиха от Министерството на земеделието и горите. Напълно завършените и изплатени проекти са 734, като инвестиционната им стойност е 380 486 092,16 лева.

С тази равносметка ще стартира утре, 8 декември 2004 г., в сградата на Министерство на земеделието и горите редовното заседание на Мониторинговия комитет за наблюдение на програма САПАРД в България. Заседанията се провеждат два пъти годишно през месеците юни и декември всяка година от стартирането на програмата досега.

Освен с параметрите на прилагането на програмата – одобрени, отхвърлени, изпълнени проекти, Комитетът за наблюдение на програма САПАРД ще се запознае и с докладите за проверките на изпълнението й – вътрешен одит, проверки от националната Сметна палата, както и от службите на ЕК.

Участниците в заседанието ще се запознаят и със становището на ЕК по Втория годишен доклад по програма САПАРД, приет от Мониторинговия комитет на седмото му заседание в края на м. юни т.г.

Агенция САПАРД ще информира за своята готовност да прилага измененията в Националния план за развитие на земеделието и селските райони, както и за предстоящата акредитация на мярката за развитие на селскостопански дейности, целящи опазването на околната среда. Агенцията ще информира и за предприетите мерки за стабилизиране на административния й капацитет.

От своя страна Националният ръководител на програмата също ще представи информация за промените в процедурните правилници в резултат на приетите от комитета СТАР на 20 юли 2004 г. изменения в НПРЗСР.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.