1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ЕК няма забележки по Интегрираната система за администриране и контрол

ЕК няма забележки по Интегрираната система за администриране и контрол

 

Нито една забележка не е констатирана от ЕК по време на одитната мисия по Интегрираната система за администриране и контрол /ИСАК/. Това съобщи министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил днес по време на откриването на семенар за журналисти в курортен комплекс Боровец.

Семинарът е посветен на Програмата за развитие на селските райони 2007–2013г. Министър Кабил посочи, че очакваните инвестиции за модернизиране на земеделските стопанства по програмата ще бъдат над 1 млрд. евро.

Броят на подпомогнатите преработвателни предпиятия се очаквва да е над 600, а инвестициите за тяхното модернизиране над - 530 млн. евро. Селските райони в България са 81 % от територията на страната и в тях живеят 42 % от населението.

По време на семинара зам.-министърът на земеделието и продоволствието инж. Димитър Пейчев направи презентазия на тема - "Политика за развитие на селските райони 2007-2013 г."

В рамките на форума, който ще продължи до утре, са предвидени четири презентации, които ще представят мерките по 4-те оси на Програмата. 

 

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.