1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Експерти и служители от РДГ Пловдив разказаха на деца от региона за лесовъдската професия

Експерти и служители от РДГ Пловдив разказаха на деца от региона за лесовъдската професия

На децата се предостави възможност за трета поредна година да научат повече за лесовъдската професия

Интерактивни игри и занимания за деца проведоха експерти и служители от Регионална дирекция по горите – Пловдив съвместно с представители на Инициатива „Зелен Пловдив”. Събитието е част от националната инициатива „Лесовъд за един ден” и се проведе в рамките на международното изложение „Природа, лов и риболов” и предстоящата „Седмица на гората – 2018 г”.

Целта на инициативата беше да се представят пред обществеността дейностите, които извършват горските служители. На децата се предостави възможност за трета поредна година да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

Детска вокална група  към начално училище „П.Р. Славейков” поздрави всички с няколко музикални изпълнения, есета и стихотворения за гората, след което беше дадено началото на заниманията и игрите.

Специалистите проведоха беседи в занимателен и игрови порядък с деца от различни възрастови групи от 7 до 12 години.

„Лесовъд за един ден – лесовъд за винаги“ бе надписът на медалите, които получиха всички участници. Горските служители зарадваха децата като им подариха и книжки с най-често срещаните дървесни видове и животни на територията на област Пловдив, награди и лакомства, както и контейнерни фиданки от атласки кедър, които да залесят и да се грижат за тях.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.