1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евродепутатът Петя Ставрева представи основни акценти от работата си през 2007 година

Евродепутатът Петя Ставрева представи основни акценти от работата си през 2007 година

 

Пропуснахме да се подготвим добре за реалното членство в Европейския съюз, а именно - да усвояваме бързо средства от еврофондовете, да изготвяме проекти и да работим ефективно с програмите на общността, бе категоричен ерводепутат Петя Ставрева, която обобщи дейността си за 2007 г. на пресконференция в Пазарджик. Не успяхме да направим и голямата крачка към борбата с организираната престъпност и корупцията, да наваксаме изоставането в редица сфери, сред които и земеделието, подчерта тя. Но 2008 г. ни дава възможност да забързаме темпото и да станем по-активни, посочи Ставрева. По думите й представителите на местната и държавната власт трябва да станат по-отговорни и да съдействат на гражданите да подобрят начина си на живот в новите европейски реалности.

За седемте месеца от своята работа като представител на страната ни в Европарламента, депутатът посочи като свои водещи принципи отстояването на българските интереси и изравняване на националния стандарт с европейския. Петя Ставрева е член на комисията по земеделие в ЕП и подчерта, че неин приоритет е да спомогне за развитието на аграрния сектор и селските райони. Сред най-важните инициативи, организирани от евродепутата през изминалата година са срещите, които тя инициира в Генерална дирекция "Земеделие" на Еврокомисията с представители на браншови аграрни организации, искането за независима експертна комисия, която да установи източниците на обгазяването в Стара Загора, както и организирания в Пазарджик информационен семинар, посветен на първата година от членството ни в ЕС.

Като изключително важно в своята дейност Петя Ставрева посочи отварянето на приемна в Пазарджик, която улеснява контакта с гражданите и им предоставя информация за работата на европейските инститиции.

Сред предстоящите събития за 2008 г. евродепутатът открои иницииране на Салон на българското вино в Страсбург, чиято цел е да презентира добрия вкус на нашите вина пред европейските ни партньори, посещение на Комисията по бюджетен контрол на ЕП в страната ни, която ще проверява финансирането от предприсъединителните фондове, както и  представянето на доклад в ЕП, посветен на първата година от членството на България в ЕС.

 

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.