1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европарламентът: Бюджетът на ЕС за 2012 г. трябва да подпомогне европейската икономика

Европарламентът: Бюджетът на ЕС за 2012 г. трябва да подпомогне европейската икономика

Снимка:

Той трябва да се фокусира върху заетостта, икономическото управление и растежа

Бюджетът на Европейския съюз (ЕС) за следващата година трябва да подпомогне възстановяването на европейската икономика, настоя Европарламентът. Той трябва да се фокусира върху заетостта, икономическото управление и растежа, подчертаха депутатите в препоръки към Европейската комисия, съобщи пресслужбата на ЕП.

Евродепутатите са против намаляване на бюджетните кредити, свързани с изпълнението на стратегията "Европа 2020". Според тях бюджетът трябва да допринесе за изпълнението на петте стратегически цели: заетост, иновации и изследвания, климатични промени и енергетика, образование и социално включване.

Мнението на депутатите е, че ЕС трябва да играе важна роля в подпомагането на арабските страни "в този исторически момент от тяхното демократично развитие". В тази връзка исканията на Съвета на ЕС за по-малко финансиране могат да застрашат функционирането на съществуващи действия и програми, отбеляза Европарламентът.

Членовете на Парламента смятат, че "е предвидимо" увеличено ниво на плащанията в определени области през 2012 г. Причината е, че много проекти, които се реализират в многогодишна рамка, сега навлизат във фазата на практическото изпълнение, а това означава и увеличени нива на плащанията.

В момента Еврокомисията подготвя проектобюджета за 2012 г. Очаква се тя да представи своето предложение на 20 април.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.