1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Инспектори на ИАРА са иззели над километър бракониерски мрежи през почивните дни

Инспектори на ИАРА са иззели над километър бракониерски мрежи през почивните дни

Съставен е констативен протокол за извършен незаконен риболов срещу неизвестен извършител

При проверка на Дуранкулашко и Шабленско езеро през почивните дни, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Добрич са установили незаконен улов на раци с кош и винтери и незаконен улов на риба. Инспекторите са конфискували 60 бр. кошове и 10 бр. винтери с улов около 20 кг. раци. Иззели са и 5 бр. мрежи с обща дължина около 800 метра, 3 бр. парагади с обща дължина около 300 метра. Уловената в тях около 30 кг. риба /таранка/ е върната във водата, както и 20-те кг. раци. Съставен е констативен протокол за извършен незаконен риболов срещу неизвестен извършител, а конфискуваният незаконен риболовен инвентар е унищожен.

При проверка на река Дунав в участъка между гр. Лом и село Станево, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са иззели 7 бр. мрежи с обща дължина 300 метра и 1 винетер. По сигнал на гражданин е извършена проверка и на яз. Ковачица. От там инспекторите са конфискували 2 бр. мрежи с дължина 100 метра.
През почивните дни, при рутинна проверка служители на РПУ Лом са спрели автомобил с монтанска регистрация. При проверката на автомобила са открити два чувала с мрежи и 5 кг. риба /уклей/. Служителите на РПУ Лом са уведомили веднага инспектори от ИАРА Монтана, които са отишли на място. Съставени са 2  акта срещу бракониерите за незаконен улов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.