1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Конференция на ООН по прехрана и земеделие

Конференция на ООН по прехрана и земеделие

Зам.-министърът на земеделието и продоволствието инж. Димитър Пейчев води българската делегация

 

Зам.-министърът на земеделието и продоволствието инж. Димитър Пейчев ще замине на 16 ноември – петък, за Рим, Италия, където ще вземе участие в 34-та Конференция на Организацията на Обединените нации по прехрана и земеделие – ФАО, съобщиха от пресцентъра от Министерството на земеделието и продоволствието.

Конференцията ще се проведе от 17 до 24 ноември 2007 г. В нея ще участва българска делегация, ръководена от заместник-министър инж. Димитър Пейчев, в която са включени представители на Министерство на земеделието и продоволствието и Министерство на външните работи.

На пленарните заседания ще бъдат обсъдени: Работната програма и бюджета на ФАО за 2008 – 2009 г., дейностите на Организацията в периода между 33-та и 34-та Конференция, представени в отчетен доклад на генералния директор д-р Жак Диуф, отчетния доклад на независимия председател на Съвета на ФАО, както и извършването на независима външна оценка на ФАО и реформирането на Организацията.

Очаква се да бъдат избрани нови асоциирани страни членки на ФАО, нови страни членки на Съвета на Организацията, както и нов независим председател на Съвета на ФАО.

Ръководителите на делегации ще направят кратки изказвания за състоянието на земеделието и прехраната в техните държави.

Паралелно с пленарните заседания, след 20 ноември ще се проведат и три други специализирани срещи – за финансиране на земеделието, качеството и безопасността на храните и търговска помощ и безопасност на храните.

 

 

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.