1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева ще посети изложението „Зелена седмица 2020“ в Берлин

Министър Танева ще посети изложението „Зелена седмица 2020“ в Берлин

България участва за 31-ви път със свой собствен щанд на най-голямото в света изложение за селскостопански и хранителни продукти

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще посети Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица 2020" в Берлин, Федерална република Германия.  Форумът ще се състои от 17 до 26 януари 2020 г. и на него изложителите ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост.

България участва за 31-ви път със свой собствен щанд на най-голямото в света изложение за селскостопански и хранителни продукти. Площта на българския щанд е 143 кв.м., където 19 фирми ще изложат свои продукти. Гостите на изложението ще могат да дегустират български вина, мед и пчелни продукти, сладка, млечни, месни и етерично-маслени продукти.

По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще вземе участие в Международна конференция на високо равнище на тема:  „Бъдещето на световното производство на свинско месо под заплахата от aфриканска чума по свинете“. Тя ще изнесе лекция за АЧС в ЕС – опитът на България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.