1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Национална информационно-разяснителна кампания за запознаване с основните правила за работа на Разплащателната агенция

Национална информационно-разяснителна кампания за запознаване с основните правила за работа на Разплащателната агенция

Официално тя ще бъде представена пред журналисти от министъра на земеделието и горите Нихат Кабил в Големия Колегиум на МЗГ, от 11.00 часа

 

Национална информационно-разяснителна кампания за запознаване с основните правила за работа на Разплащателната агенция и произтичащите от тях права и задължения на земеделските стопани стартира утре - 8 февруари 2006 г.

Основните дейности по създаване на предпоставки за прилагане на Общата селскостопанска политика на ЕС, както и извършеното и степента на готовност за изграждане и работа на Системата за идентификация на земеделските парцели /СИЗП/ и РА са двата основни акцента, които ще бъдат представени.

Целта на кампанията е земеделските производители да бъдат обучени за принципите на действие на СИЗП и условията за получаване на финансови помощи от Разплащателната агенция. Ще бъдат използвани различни комуникационни канали, като семинари, печатни издания, видеоклипове, интернет страници и електронни медии. Във връзка с различния характер и обем на поднасяната информация, нейното предназначение и търсения ефект, обучението ще бъде насочено към юридически лица - едри земеделски производители/ арендатори и представители на кооперации/ и към дребни и средни производители.

Обучението на едри земеделски производители започва в периода 13 – 17.02.2006 г. със семинари в областните центрове Бургас, Кюстендил, Разград и Сливен. Наред със земеделските стопани в работата им ще вземат участие и представители на съответната областна администрация, кметове на общини и населени места. Графикът предвижда семинарите във всички областни центрове на страната да се проведат в периода м. февруари – м.май 2006 г. В обучението ще се включат над 4000 земеделски производители - юридически лица.

За обучението на дребни и средни производители на растениевъдна и животинска продукция ще се използват събрания по общини и населени места. Те ще се проведат в периода февруари – юни 2006 г., по предварително утвърдени графици.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.