1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нов Закон за горите

Нов Закон за горите

Също нов заместник-председател на Държавната агенция по горите

Наша амбиция е да приемем изцяло нов Закон за горите. Това каза председателят на Държавната агенция по горите доц. Георги Костов на среща с ръководството на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново. Доц. Костов посочи, че сегашният закон е от 1997 година и е променян над 60 пъти. Председателят на Държавната агенция по горите подчерта, че новият закон ще отговаря на европейските принципи, ще гарантира равнопоставеност на собствеността, защитата на обществен интерес и достъпност на българските гори. Доц. Костов каза още, че има политическа воля да се гласува мораториум върху смяната на предназначението на горите.

Междувременно стана ясно, че по предложение на председателя на Държавната агенция по горите - доц. Георги Костов, за заместник-председател на агенцията премиерът Бойко Борисов е назначил инж. Бисер Дачев. Прекратени са правомощията на Валентин Карамфилов като заместник-председател на ведомството. Освобождаването е по негова молба, съобщи правителствената информационна служба.

Бисер Дачев е роден през 1965 г. Завършил е зоология в СУ „Св. Климент Охридски” и горско стопанство в Лесотехническия университет в София. Бил е главен инженер и директор в Държавно горско стопанство „Земен”, главен инженер в Държавно горско стопанство „Осогово”, управител на „Струма лес” ЕООД, началник на Регионалната дирекция по горите – Кюстендил, началник на отдел „Ловно стопанство” в Националното управление по горите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.