1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НССЗ провежда 303 изнесени приемни до края на март

НССЗ провежда 303 изнесени приемни до края на март

Националната службата за съвети в земеделието ще изготвя проектите безплатно на младите фермери

Стартираха изнесените приемни на Националната служба за съвети в земеделието в цялата страна. На места срещите вече се състояха, като общо до края на март те са 303. Публикуван е списък с точните населени места и датите на провеждане на изнесените приемни на интернет страницата на службата.  

В графика могат да се намерят и контакти с повече информация за събитията. Той е публикуван онлайн на интернет страницата за звеното. Целта е всеки желаещ стопанин да се осведоми за предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони и какви са видовете схеми за подпомагане на земеделски производителите.  Припомнямe, че в средата на февруари ще се отвори подмярка 6.1 за младите фермери.

Националната службата за съвети в земеделието ще изготвя проектите безплатно на младите фермери, както и по подмярката 4.1.2 за инвестиции в малките земеделски стопанства. Ще се финансират проекти на марки производители, които развиват дейност в секторите плодове, зеленчуци, етерично-маслени и животновъдство.

Делян Георгиев, началник на отдел в Националната служба за съвети в земеделието

По време на изнесените приемни служителите на Службата ще дават и полезни съвети при работата на земеделците на полето и в стопанството им. Предвидено е до края на месец март събитията да се проведат в 185 общини.
Данаил Андреев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.