1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПП Обединени земеделци: Евродокладът е вот на недоверие към управляващите

ПП Обединени земеделци: Евродокладът е вот на недоверие към управляващите

Мониторингът е обективен поглед към ситуацията у нас

Евродокладът за България е недвусмислен вот на недоверие към правителството на БСП, ДПС и Атака. Препоръките на Европейската комисия са красноречиви – задкулисието, скандалните назначения и паралелната власт в държавата трябва да бъдат заменени с ясни правила, основани на зачитане на демократичните ценности, заявяват в прессъобщение до медиите от ПП Обединени земеделци.

Мониторингът е обективен поглед към ситуацията у нас. Той посочва поредица нерешени проблеми и липса на резултати, които три поредни правителства обещаваха на Брюксел. Но това не оневинява днешните управляващи.

Констатациите в доклада показват, че БСП и ДПС нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили. Почеркът на управленското им поведение е своеобразно продължение на мандата на предишната тройна коалиция,  в която отново социалистите и ДПС бяха заедно.

С реакцията си по отношение на евродоклада днешната власт демонстрира явно неглижиране на проблемите и високо самочувствие на фона на слабите резултати и поредицата гафове в управлението, се посочва още в съобщението.

В документа европейските ни партньори за пореден път назовават слабите звена в държавното управление и особено в съдебната система и борбата с корупцията. България продължава да пропуска възможности и отново е на челни позиции в лошите класации по отношение на работа с европари, обществени поръчки, търговия с политическо влияние.

Пред партиите от демократичната общност е голямото предизвикателство следващото управление успешно да реализира всички възможности, които ни дава европейското членство. Защото днес, за съжаление, голяма част от българските граждани са европейци само по документи, но не по доходи и по възможности, подчертават от ПП Обединени земеделци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.