1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Румен Порожанов: Подобряването на работата в Държавен фонд „Земеделие” е комплексен процес

Румен Порожанов: Подобряването на работата в Държавен фонд „Земеделие” е комплексен процес

Снимка:

Вече има работна група за изготвяне на промени в Устройствения правилник на фонда

Подобряването на работата в Държавен фонд „Земеделие” е комплексен процес, тъй като самата структура е много сложна, каза изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) Румен Порожанов, цитиран от Агенция „Фокус”.

Фондът съчетава функциите на разплащателен орган по усвояването на два европейски земеделски фонда, на сертифициращ орган по Програмата за рибарство, на Разплащателна агенция САПАРД с останалите проблеми по тази програма, с националните мерки за подпомагане на българското земеделие – национални доплащания, държавни помощи и др., каза директорът.

„Усилията ни за подобряване на вътрешната организация и на цялата структура започват да дават резултат: оптимизирахме документооборота и вътрешната комуникация, преструктурирахме някои от звената, подобрихме работния процес в тях, като например в отдела за договаряне на програмата за селските райони”, каза той.

По думите му значително е подобрена комуникацията с външните контрагенти и най-вече с управляващия орган – Министерството на земеделието и храните, което е подпомогнало, както срочното разплащане на плащанията по Схемата за единно плащане на площ към тютюнопроизводителите, така и за разрешаване на проблемите, свързани с Програмата за развитие на селските райони. Вече има работна група за изготвяне на промени в Устройствения правилник на фонда. В момента групата анализира вътрешните функции и процеси, а също и взаимоотношенията с териториалните структури.

Стремежът ми е всеки да припознае компетенциите и отговорностите си и да се отнася професионално към тях. Разбира се, че има какво да се желае, но мисля, че промененото отношение вече се усеща, както и подобреният климат за работа”, коментира още шефът на фонда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.