1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Съветът по продукти за растителна защита разреши 7 нови препарата

Съветът по продукти за растителна защита разреши 7 нови препарата

Одобрен е и препарат за ограничена и контролирана употреба за борба срещу обикновената полевка

На 03. 02. 2015 г., се проведе заседание на Съвета по продукти за растителна защита, на който бяха разрешени 7 нови продукта за растителна защитна. Разпределението на растителните препарати е следното: - 3 фунгицида; - 2 хербицида; - 1 растежен регулатор; - 1 биологичен инсектицид.

Съветът по продукти за растителна защита уточни, че при минимални култури като фасул, грах, соя, марули, спанак, моркови, лук, тиквички, пъпеши и тикви, намират приложение един от хербицидите и един фунгицид.

В интервю за в. „Български фермер“ зам.-изпълнителният директор на Дирекция „Растителна защита и контрол“ инж. агр. Антон Величков заяви, че ежеседмично се правят обследвания на определени площи, за да се наблюдава развитието на културите, както и на вредителите, като на този етап от дейността на РЗК, единственият проблем е увеличаването на популацията на обикновената полевка. В тази връзка на Съвета по продукти за растителна защита, състоял се на 03.02.2015 г., бе разрешен продукт за ограничена и контролирана употреба за борба срещу обикновената полевка.

Благодарение на този, вече разрешен, продукт за растителна защита фермерите ще могат за предприемат своевременни мерки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.