1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Индонезия се провежда Международна конференция за климата

В Индонезия се провежда Международна конференция за климата

Това е първата подобна среща след заключението на учени от тази година, че глобалното затопляне най-вероятно е причинено от човешката дейност

 

Делегации на 190 страни пристигнаха на индонезийския о. Бали, за да открият 11-дневната конференция на ООН за климата. България участва във форума на експертно равнище.
Това е първата подобна среща след заключението на учени от тази година, че глобалното затопляне най-вероятно е причинено от човешката дейност. Основна цел на конференцията е да се постигне нов договор срещу глобалното затопляне, който да наследи Протокола от Киото.

Смята се, че основна пречка пред следващия договор остават САЩ, които са най-големият замърсител на околната среда в световен мащаб. Вашингтон категорично отказва да ратифицира протокола. Представители на ООН обявиха, че новото споразумение трябва да бъде изготвено по начин, който е приемлив за администрацията на президента Буш.
Учени предупредиха, че времето за ефективни действия изтича. Ако до 2050 г. глобалното затопляне не бъде ограничено до по-малко от 2 градуса, последиците може да са трагични.

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.