1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В София са открити няколко международни изложби, посветени на храните

В София са открити няколко международни изложби, посветени на храните

Врати отвориха: Месомания”, „Светът на млякото”, „Булпек”, „Салон на виното” „Интерфуд и Дринк”

 

"Земеделието в България има потенциал да бъде силен отрасъл, който и днес дава високи резултати и носи славата на България по света с отличните си постижения– вкусни месни и млечни продукти, прекрасни вина, извоювали престижни позиции на едни от най-големите и взискателни пазари не само в Европа, но и в света, където днес се съизмерваме с останалите производители успешно. - каза министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил по време на откриването на международните изложби "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Салон на виното" и "Интерфуд и Дринк" в Интер Експо и Конгресен център-София.- За нас като официална българска институция, определяща политиката в хранителната индустрия, особено значимо е силното конкурентно присъствие на толкова много български фирми, които вече години поддържат имиджа си на успешни изложители и успяват да затвърдят достойно позициите си на нашия и външните пазари. Това е безспорен знак, че те се развиват и утвърждават успешно в своята област и са преодолели нелекия и дълъг път в последните години на модернизиране на техните производства, а в много случаи и на технологично преструктуриране с цел да отговорят на високите изисквания, очаквания и предизвикателства на взискателния европейски пазар", подчерта министър Кабил.

На изложението"Месомания" участват 170 изложители и подизложители, които представят последни технологични новости и системи за управление на технологичните процеси, комплексно оборудване за цехове и професионални кухни, хигиенно оборудване и дезинфекционни препарати. Демонстрират се лабораторно оборудване, експресни методи за изследване, тестове за контрол на качеството на месните продукти.

 

 На щандовете на "Светът на млякото" участват над 60 изложители и подизложители, които представят мляко и млечни продукти, съвременни технологии и оборудване.

 

На изложението "Булпек" се експонират нови продукти и технологии за производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия, произведени от натурални суровини, съобразени с нормите на здравословното хранене, актуални технологични решения за хлебната и сладкарската промишленост.

Участниците са повече от 70 компании от България, Италия, Белгия, Германия, Франция, Гърция, Холандия, Швеция.

На изложбата "Салон на виното" се представят 30 компании от Франция, Италия, Гърция и България, които показват елитни и качествени вина от най-висока класа.

В рамките на "Интерфруд и Дринк" участват 86 изложители и подизложители от 14 държави.

Тази година в специализираните изложби общо се представят 400 изложители от 28 държави в отделните направления на хранителния и питейния бранш, а българските участници са 174

 

AGRO.BG

. 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.