1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Водата в Търговишко - с отклонения

Водата в Търговишко - с отклонения

Проблеми с водата в региона имаше и през месец юли

Отклонения по показатели „Мирис", „Вкус" и „Остатъчен хлор" са открити в централните водоизточници в търговищките селата Пресиян, Водица и Макариополско, съобщават от РИОКОЗ.

По показател „Нитрати" не отговаря на нормите водата в селата Миладиновци и Буйново. Несъответствия са констатирани и по микробиологични показатели в селата Маково, Кардам, Ковачевец, Голямо Ново, Кошничари, Тъпчилещово, Първан и Алваново.

При местните водоизточници отклонения има по микробиологични показатели в селата Кестеняво, Горна Кабда, Беломорци, Презвитер Козма, Буйново Росина и Макариополско.

Установени са несъответствия при изследването на дезинфекционен разтвор от детско заведение в община Попово (с ниска концентрация на активно действащо вещество). Проблеми с водата в региона имаше и през юли месец.

В Дирекция „Лабораторни изследвания" по държавен здравен контрол са изследвани 68 проби води от централни, ведомствени и местни водоизточници, плувни басейни, 6 проби от дезинфекционни разтвори и 50 бр. смивове от контактни повърхности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.