1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Все още не се знае дали България ще може да разчита на пари за борбата с птичия грип

Все още не се знае дали България ще може да разчита на пари за борбата с птичия грип

90 страни и 25 международни организации ще се опитат да съберат близо един милиард и половина долара за предотвратяване на епидемия от птичи грип

 

Не е сигурно дали България ще може да разчита на пари за борбата с птичия грип. Днес ще има разисквания и излагане на основания от конкретни страни за получаването на средства за борба срещу птичия грип. Министър проф. Радослав Гайдарски ще вземе участие в международна конференция по предотвратяването и ограничаването на разпространението на птичия грип, която се провежда в Пекин, Китай.

Обсъжда се възможността за създаването на дарителски фонд, в който да се съберат повече пари и да бъдат пренасочени към съответните страни, които са засегнати от епидемията. САЩ, Австралия, Канада и Световната банка са сред основните дарители. Не е решено все още как ще бъдат предоставяни парите. Министър Гайдарски обясни, че не се налага в България да се променят мерките, които се взимат срещу птичия грип, те са достатъчни.

90 страни и 25 международни организации ще се опитат да съберат близо един милиард и половина долара за предотвратяване на епидемия от птичи грип на започналата в Пекин конференция, посветена на болестта.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.