1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Задълбочаваме сътрудничеството с Португалия в сферата на туризма

Задълбочаваме сътрудничеството с Португалия в сферата на туризма

Ще бъде стимулирано участието в туристически борси, семинари, изложения и други мероприятия

Правителството одобри проекта на Протокол за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на България и Министерството на икономиката на Португалия. Документът отразява стремежа на двете страни да създадат най-благоприятни условия за ползотворно сътрудничество чрез развитието на различни видове туризъм и да допринесат за икономическото развитие и растежа на туристическия си потенциал.

България и Португалия ще насърчават обмена на информация и опит в няколко основни области: планиране на маркетингова стратегия; промотиране на туризма; статистически програми; законодателство и програми, свързани с качеството на туризма, устойчивото му развитие и хотелиерските дейности.

Двете страните ще подкрепят деловите контакти между своите туристически организации и туристически агенции с цел увеличаване на взаимния туристопоток. Ще бъде стимулирано участието в туристически борси, семинари, изложения и други мероприятия. Сред тях се предвиждат също посещения на реципрочна основа на журналисти за промотиране на туристическия потенциал на двете страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.