1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Загуби за европейските износители

Загуби за европейските износители

Испания не желае допълнително изостряне на икономическите санкции срещу Русия

“Санкциите, наложени от Европейския съюз срещу Русия имат много висока цена - загубите за европейските износители надхвърлят 21 млрд. Eвро”, заяви испанският министър на външните работи.

"Ние сме в изключително тежка ситуация и трябва да се намери изход за мирно решаване на конфликта по време на срещата на върха, насрочена за сряда в Минск. Това е последният шанс, преди да се пристъпи към сценарий за увеличаване на санкциите", заяви Жозе Мануел Гарсия Маргало при пристигането си на среща в Брюксел.

Испания е една от европейските страни, които не желаят допълнително изостряне на  драстичните икономически санкции срещу Русия, наложени през юли 2014 г. заради конфликта в източната част на Украйна.

Същевременно Балтийските страни, Полша и Великобритания открито изразяват своята подкрепа за засилване на санкциите, ако нарастващото насилие не спре бързо.

През 2013 г. износът на европейски продукти за Русия достигна 120 млрд. евро, според данни, публикувани от Европейската комисия. През 2013 г. Москва беше четвъртият по големина търговски партньор на Евросъюза.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.