1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Димитров се срещна със зеленчукопроизводители

Зам.-министър Димитров се срещна със зеленчукопроизводители

Търси се схема за компенсация на земеделските производители

Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с производители от зеленчуковия сектор във връзка с приетия извънреден регламент на ЕК за прилагане в сектор плодове и зеленчуци. Приетият регламент има за цел да приложи схема на компенсация за земеделски производители от този сектор след разразилата се криза в Германия.

Целта на срещата бе да се консултират мненията и предложенията на българските производители по отношение на тази схема за специфично подпомагане у нас, както и да бъдат анализирани нанесените загуби от нереализирана продукция. Обсъдени бяха също и административните схеми за предварително заявяване на нанесени от кризата щети и условията, по които ще се подават заявленията за подпомагане от Държавен фонд „Земеделие”.

В срещата взеха участие експерти на МЗХ, представители на Държавен фонд „Земеделие”, Българска агенция по безопасност на храните, Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Асоциация български пипер и други производители от страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.