1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделските производители у нас остават в стачна готовност

Земеделските производители у нас остават в стачна готовност

Снимка:

Министерство на земеделието и храните ще разпродава активите си, за да набави средства

Министерство на земеделието и храните ще разпродава активите си, за да запълни дупката в бюджета заради отпуснатите по-малко средства в държавната издръжка за следващата година. Това обясни аграрният министър Мирослав Найденов, цитиран от dariknews.bg. Той съобщи, че ведомството ще продава имоти на търговските си дружества и ветеринарни клиники.

Министърът потвърди, че земеделските производители у нас остават в стачна готовност. Фермерите са недоволни, защото в приетия проектобюджет за 2012 г. правителството е заложило 230 млн. лв. по-малко от договорената в споразумението с неправителствените организации финансова рамка. Според споразумението за земеделския сектор трябва да бъдат осигурени 570 млн. лв.

Министър Найденов очаква на утрешното обсъждане на бюджета в Комисията по земеделие и гори в парламента да се разгледат всички варианти за орязване на парите за ведомството. Той коментира, че е хубаво, че този дебат ще бъде пренесен и в парламента и ще се чуе мнението на депутати, на народни представители от различни парламентарни групи.

Пари по сметката на аграрното министерство могат да дойдат само от продажба на активи, собственост на ведомството, обясни Найденов. МЗХ има доста имоти. Министърът е възложил на служителите си разработването на различни варианти и има вече подготвени предложения.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.