1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Германска фирма ще създава черешови и орехови плантации в Павликенско

Германска фирма ще създава черешови и орехови плантации в Павликенско

С добитата дървесина ще се произвеждат музикални инструменти

Германската фирма “Лигнум” е харесала павликенското село Горна Липница за създаване на черешови и орехови плантации. С добитата дървесина ще се произвеждат музикални инструменти, каза кметът на селото Юлко Палов.

Германците се интересували от изоставени ниви - частни и общински, които да купят или наемат под аренда за дълъг период от време. Хората от Горна Липница се похвалиха, че били оферирани да продават нивите си на цена по 350 лв./дка. Инвеститорите от “Лигнум” са харесали и земи в община Белене. Преди няколко месеца от фирмата депозирала предложение в Общинския съвет с искане за 20-годишен аренден договор за плантации от бързорастящи дървесни видове за музикални инструменти, разказа за в. “Янтра Днес” кметът на Белене Петър Дунев.

Кметовете на Горна Липница и Белене заявиха, че инвеститорът взел почвени проби от землищата им за изследвания. Германия е известна с прочутите си майстори, които изработват различни музикални инструменти. Между Рейн и Одер има 170 ателиета за изработване на органи. “Лигнум” е направила инвестиция в Русия за 2,3 млн. евро по проект за създаване на дървесина със съдържание на стомана, съобщават руски икономически сайтове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.