1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. 10 опита за контрабанден внос на цигари пресякоха митнически инспектори на граничния митнически пункт Лесово

10 опита за контрабанден внос на цигари пресякоха митнически инспектори на граничния митнически пункт Лесово

Иззети са 10 840 къса цигари без акцизен бандерол и около 3 кг нарязан тютюн

10 опита за контрабанден внос на цигари и нарязан тютюн от Турция в търговски количества пресякоха митническите инспектори на граничния митнически пункт Лесово през последните три дни, съобщава Дарик радио.

Иззети са 10 840 къса /542 кутии/ цигари без акцизен бандерол и около 3 кг нарязан тютюн за цигари в пакети. Издадени са десет акта за нарушения на Закона за митниците срещу девет български граждани и един турски гражданин.

В девет от случаите нарушителите са пътували с леки автомобили по коледните празници и са посетили Турция за гостуване и туризъм. При извършените щателни митнически проверки са иззети 9 040 къса /452 кутии/ контрабандни цигари и два пакета с около 3 кг нарязан тютюн за цигари от тайници по купетата на колите и укрити между лични вещи.

Други 1 800 къса /90 кутии/ цигари без акцизен бандерол са иззети от фабрични кухини и от хладилник в шофьорската кабина на ТИР с турска регистрация, който е пътувал от Турция за Франция и Белгия през България. Нарушителят е турски гражданин с адресна регистрация в Истанбул.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.