1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Днес ще бъде облачно и на много места ще превалява дъжд

Днес ще бъде облачно и на много места ще превалява дъжд

Максимални температури между 4° и 9°

Днес ще бъде облачно и на много места ще превалява дъжд, като в Североизточна България и високите полета дъждът ще се примесва със сняг, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от Агенция Фокус.

В Предбалкана валежите ще са от сняг като ще се образува тънка снежна покривка. Временни разкъсвания на облачността ще има след обяд над северозападните райони. Ще духа умерен, в Източна България и силен, северен вятър. Максимални температури между 4° и 9°, в София около 5°. Привечер и през нощта срещу понеделник вятърът в източните райони допълнително ще се усили, по морското крайбрежие до бурен.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен северен вятър, който след пладне ще продължи да се усилва до бурен. През нощта срещу понеделник ще се създадат условия за значителни валежи. Максимални температури между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 м около минус 1°, на 2000 м около минус 5°.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.