1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Фолклорен ансамбъл „Развитие” повежда пъстрото хоро на Националния фестивал „Семе българско” в Севлиево

Фолклорен ансамбъл „Развитие” повежда пъстрото хоро на Националния фестивал „Семе българско” в Севлиево

Ще има музика и настроение

Богата музикална програма са подготвили организаторите на Деветия Национален фестивал „Семе българско” – Община Севлиево и фондация „ОТ БГ”. И тази година сцената в парк „Казармите” традиционно ще бъде мястото с най-висок емоционален заряд, защото в продължение на два дни – 29 и 30 април, на нея ще излязат десетки изпълнители – малки и големи, самодейци и професионалисти, таланти с бляскаво бъдеще и имена с блестящо настояще.

Още в първия ден – 29 април, малко след  11.00 ч., веднага след официалното откриване на фестивала, кръшно хоро ще извият танцьорите от ФА „Развитие”-Севлиево. Те ще свият пъстра китка от народни ритми, ще извисят медени гласове и ще ни потопят в магията на българската фолклорна музика. След тях, през първата половина на първия фестивален ден на сцената ще се изявяват  танцови състави и певчески групи – представители на читалищата в община Севлиево.

Следобед – в 16.00 ч., музикалната програма ще продължи с изпълнение на талантите от "Upstreem Voices", час по-късно на сцената ще се изяви трио „Звън“.

Участието на неповторимите музиканти от етноформация „Ветрове” е с начало 17.30 ч., а след тях гостите на фестивала ще се насладят на виртуозните изпълнения на един от най-старите оркестри за българска народна музика - оркестър „Канарите”.

В неделя, още в 10.00 ч., на сцената ще излязат музикантите от оркестър „Севлиево”, а след тях ще заиграят танцьорите от ФТА „Сивек, Габрово.

В 11.30 ч. празничната програма ще продължи с прекрасните изпълнения на дечицата от града-домакин – музикални, певчески и танцови състави и групи от местните детски градини и училища.

В 12.30 ч. сцената ще приеме гостите от професионален фолклорен ансамбъл „Мизия”, гр. Търговище. Те  ще претворят сценично най-характерното и най-яркото от музикалното и танцово изкуство от всички региони на България.

По-късно в неделния следобед – в 15.00 ч., на сцената ще се изявят танцьорите от ФТФ „Боженци, гр. Габрово, а в 16.00 ч. посетителите ще имат удоволствието да чуят сладкогласната Ана-Мария.

Ще има музика и настроение, ще пеем песни и ще сплитаме ръце, докато танцуваме хора от различните етнографски области на България. През двата фестивални дни на сцената ще бъде шумно, пъстро и неповторимо, точно каквито са българските музикални фолклорни традиции.

Заповядайте на 29 и 30 април в Севлиево, където всичко – от корените до върха, ще е все българско!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.