1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ГОРАТА.БГ идва на Фестивал „Семе българско“ в неделя, 17 април

ГОРАТА.БГ идва на Фестивал „Семе българско“ в неделя, 17 април

Всеки желаещ може да получи безвъзмездно плодоносни, медоносни или горски дръвчета, осигурени от Гората.БГ

ГОРАТА.БГ идва на Фестивал „Семе българско“ в неделя, 17 април, а там ще я очакват още „Горичка в количка“, „Горски инспектор за един ден“, Зелените идеи на НП „Централен Балкан“ и ПП „Българка“, пъстрия пленер „Хубава си моя горо“.

Вторият фестивален ден организаторите посвещават на опазването на природата и земята българска с поредица от инициативи, в които всеки посетител може да се включи.

В неделния ден (17.04.2022 г.) от 11:00 всеки желаещ може да получи безвъзмездно плодоносни, медоносни или горски дръвчета, осигурени от Гората.БГ. Специално обособения щанд ще намерите на входа на парк "Казармите" от страната на магазин BILLA. Фиданките, 12 хиляди на брой, ще се раздават до изчерпване на количествата.

Също в неделя от 11:00 до 16:00 часа на входа на парк "Казармите" в Севлиево от страната на BILLA ще намерите интерактивния павилион "Горичка в количка", оборудван с многобройни материали за опазване на околната среда и всичко, което трябва да знаем за залесяването. Обучени горски педагози ще се погрижат за доброто настроение на малки и големи със забавни интерактивни игри.  

Полезно и приятно развлечение ще ви предложи инициативата „Горски инспектор за един ден“. Влезте "в обувките" на професионални горски инспектори, а истинските специалисти ще ви очакват, за да споделят оборудването и знанията си с всеки желаещ да надникне в тайните на професията.

През целия неделен ден представители на парк "Българка" ще помогнат на малчуганите да учат, докато се забавляват. Работилницата на парка ще ви очаква от 11:00 часа на входа на "Казармите" от страната на магазин BILLA. Наблизо до тях ще се разположи и шатрата на НП „Централен Балкан“ с още игри, забавления, награди и подаръци.

Намерете време и да прескочите до билковата работилничка, която кръстихме „Здраве да е“. Тя ще работи в неделя, от 13.00 до 15.00 часа.

От 11:00 часа ще отвори и творилницата за креативни умове "Използвай непотребното", която ще събере малки и големи на първата площадка при входа на парк "Казармите" в Севлиево. В нея малките дизайнери и техните родители ще имат възможността да създадат собствени модели от рециклируеми материали, които след това ще дефилират пред публика. Не пропускайте, докато се разхождате по главната алея на парка и пленера "Хубава си моя горо", в който с помощта на художничката Ива Пенчева децата ще нарисуват своите тематични рисунки. Желаем ви приятни часове и незабравими емоции на фестивала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.