1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Къде, кога, какво на фестивал „СЕМЕ БЪЛГАРСКО”

Къде, кога, какво на фестивал „СЕМЕ БЪЛГАРСКО”

Програмата е пълна с музика, аромати и вкусове, с възможности за ценни срещи и незабравими преживявания

На 27 и 28 април Севлиево посреща първото юбилейно издание на Националния фестивал  „Семе българско”. Всяка година фестивалът развива, обогатява и надгражда инициативите и събитията в своята програма, за да предложи разнообразие от активности без аналог, всички подчинени на основната кауза - да съхраним българщината, да заздравим връзката с корените си, да предадем старите знания на следващите поколения.

Такава е програмата и тази година – пълна с музика, аромати и вкусове, с възможности за ценни срещи и незабравими преживявания. Песни, танци, ръчно майсторство, занимания за деца, срещи с пазители на родните традиции и обичаи, беседи за благородни каузи.  

Специално по повод юбилейното десето издание на фестивала домакините от Община Севлиево ще изработят Дом на българското слово - Къщичка за книги, в която деца и възрастни ще могат да разлистят страниците на книги от български автори.

Къщичката е първата по рода си в България и ще съхранява произведения единствено на български поети и писатели. За да бъдат подкрепени родните ни творци и за да бъде популяризирана българската художествена литература, първите десет книги в къщичката ще бъдат предоставени от  организаторите - фондация „ОТ БГ” и от приятели на фестивала.

Къщичката ще бъде отворена целогодишно за всички посетители и ще осигурява възможност за свободен обмен на българска литература.

Затова, на 27 и 28 април, когато тръгнете към парк „Казармите”, вземете със себе си книга от български автор, която ви е впечатлила, и я оставете в новия й дом. Без значение стара или нова, само нека е запазена.

За да продължим да предаваме на децата си завета на предците си в името на България, която носим в сърцето си!

Нека посрещнем заедно светлите празници Цветница и Лазаровден! Ще бъде пъстро, красиво, нашенско, за да продължи да бъде всичко – от кълна до върха, все българско!

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.