1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Министър Караджова ще бъде почетен гост на тържественото честване на 120 години от създаването на Националния институт по метеорология и хидрология

Министър Караджова ще бъде почетен гост на тържественото честване на 120 години от създаването на Националния институт по метеорология и хидрология

Събитието ще се проведе на 8 ноември 2010 г., от 9.30 часа в зала "Александър" на хотел Радисън

Министър Нона Караджова ще бъде почетен гост на тържественото честване по случай 150 години от първите метеорологични измервания в България и 120 години от създаването на Българската метеорологична служба (сега Национален институт по метеорология и хидрология към БАН). Тя ще поздрави участниците в събитието и екипа на института – основен партньор на МОСВ за изпълнението на политиките, свързани с опазването на въздуха и водите и оценките за управление на водните ресурси.

Събитието ще се проведе на 8 ноември 2010 г., (понеделник), от 9.30 часа в зала "Александър" на хотел Радисън, пл. Народно събрание.

Честването се провежда под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Гости ще бъдат и генералният секретар на Световната метеорологична организация към ООН, президентът на Европейското метеорологично дружество, ръководители на европейски метеорологични служби, посланици, представители на министерства, ведомства, бизнеса. Ще присъства зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Предвидена е церемония за награждаване на изтъкнати български учени и чуждестранни гости.
Брифингът за журналисти е от 11.00 до 11.45 ч. в специална зала на хотел „Радисън”.

На следващия ден – 9 ноември, вторник, от 9.00 часа ще се проведе юбилейна научна сесия в големия салон на БАН, пл. „Народно събрание”. По повод двете годишнини са подготвени за разпространяване специални печатни издания като: съкратен вариант на двутомната история на Българската метеорологична служба и второ преработено издание „Климатични промени”. В рамките на честването от 9 до 23 ноември 2010 г. във фоайето на Народното събрание и на Централното управление на БАН ще бъде представена изложба от постери, отразяващи историята, основните дейности и постижения на НИМХ-БАН през последните години.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.