1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Министър Вътев взе участие в официалното откриване на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „АГРА 2023“ в Словения

Министър Вътев взе участие в официалното откриване на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „АГРА 2023“ в Словения

През 2024 г. България ще бъде страна-партньор на събитието

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе участие в официалното откриване на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „АГРА 2023“ в гр. Горня Радгона, Словения.

По-рано днес министър Вътев проведе неформална среща с министъра на земеделието, горите и храните на Република Словения Ирена Шинко, по време на която бяха обсъдени предизвикателствата в аграрния сектор, възможностите за обмяна на опит и добри практики в областта на пчеларството. Сред темите на разговор, които бяха обсъдени от двамата министри беше и предстоящото участие на България като страна партньор на изложението “АГРА” през следващата година.

На българския щанд министър Вътев посрещна президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар, която официално откри изложението.

За поредна година Министерството на земеделието и храните организира участие в изложението с национален щанд. Той е разположен на площ от 69 кв. м., като на него тази година се представят пет фирми, които предлагат мед, пчелни продукти, млечни продукти и етерични масла.

Престижното изложение се провежда за 61-и път в гр. Горня Радгона. На него се презентират най-новите технологии в производството, отглеждането и преработката на земеделска продукция, в присъствието на водещите световни марки в селскостопанската, горската техника, както и в оборудването за хранително-вкусовата промишленост. Представят се и висококачествени земеделски култури, хранителни продукти, ястия и вина.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.