1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Предимно слънчево време с временни увеличения на облачността в централните и източни райони на страната

Предимно слънчево време с временни увеличения на облачността в централните и източни райони на страната

Максимални температури между 5°С и 10°С

Днес ще преобладава предимно слънчево време с разкъсана облачност, по-значителна след обяд над централните и източни райони на страната. Главно в Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Максимални температури между 5°С и 10°С, в крайните югозападни райони до 12°С, в София 7°С. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирани от Агенция "Фокус"

По Черноморието ще е предимно слънчево със слаб вятър от запад, югозапад. Максимални температури 7°С - 9°С, температура на морската вода около 9°С.

В планините ще е слънчево с умерен вятър от северозапад, север. Максимална температура на 1200 метра около 5°С, на 2000 метра - около 0°С.

В началото на другата седмица също ни очаква слънчево и по-топло време. По данни на НИМХ-БАН дневните температури ще са с няколко градуса по-високи, като максималните ще са между 10°С и 15°С.

Към средата на седмицата отново в сутрешните часове в низините ще има условия за мъгли или ниска облачност, а след обяд ще е предимно слънчево. Слънчево ще е в планините. Минимални температури между минус 4°С и 1°С, максимални между 7°С и 12°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.