1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Сокът от къпини притежава много силни антимикробни свойства

Сокът от къпини притежава много силни антимикробни свойства

Той може да се ползва като качествен и безвреден консервант

Сокът от къпини притежава много силни антимикробни свойства и може да се ползва като качествен и безвреден консервант, пише freshplaza.com. Той може да се прилага като естествен стерилизатор в храните, за да предоврати развиването на инфекции, защото съдържа много полезни за човешкото здраве вещества.

Данните от проучването са получени в следствие на експерименти, при които учените разглеждали ефектите от сока от капини, добавян в пълномасленото и обезмасленото мляко. При добавянето на сока се наблюдавало увеличаване на Лактобацилус - полезни бактерии, благоприятсващи нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт при хората. Разреденият къпинов сок пък показал свойства на много добър естествен консервант.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.