1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Стартира дванадесето издание на симпозиум за съвременно изкуство “Ломея”, организиран от Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом”

Стартира дванадесето издание на симпозиум за съвременно изкуство “Ломея”, организиран от Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом”

Мотото на тазгодишното събитие е „Нишките, земята листата”

От днес (26 август) до 3-ти септември 2011 ще се проведе дванадесетото издание на симпозиума за съвременно изкуство „Ломея”, организиран от Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом” към Изпълнителната агенция по горите. Мотото на тазгодишното събитие е „Нишките, земята листата”.

По традиция форумът се провежда на територията на природния парк и предоставя възможност за изява на талантливи съвременни художници от различни държави. Тази година връзката между човека и природата ще потърсят творци от Австралия, САЩ, Холандия и България. По време на престоя си участниците и гостите на симпозиума ще могат да се запознаят с природното и културно-историческо наследство на „Русенски Лом”, както и с местните традиции и обичаи.

В програмата е предвидено посещение на Ивановските скални църкви, включени в Списъка на световното културно и природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. В един от манастирите, „Грамовец”, ще бъде подредена експозиция от творби на автори от предишни издания на „Ломея”.

Участниците в срещата ще имат възможност да подредят творбите си в изложба, чиято сцена ще бъде природата на с. Писанец. Същите инсталации от трети септември, в продължение на месец, ще бъдат достъпни за ценителите на съвременното изкуство в Русенската художествена галерия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.