1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Асоциацията на картофопроизводителите с предложение за създаване на Взаимоспомагателен фонд

В АГРОФОРУМ: Асоциацията на картофопроизводителите с предложение за създаване на Взаимоспомагателен фонд

И още: Иновации, дигитални технологии и нови продукти - във фокуса на изложенията за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Близо 600 компании от България и чужбина взеха участие на мегафорума за земеделие, вино и храни в Пловдив. Иновации, дигитални технологии и нови продукти бяха във фокуса на изложенията, които показаха отблизо постиженията на науката и бизнеса и най-полезното за фермерите и специалистите.

Недостигът на квалифицирана и неквалифицирана работна сила може да бъде компенсиран с внос на работници от трети страни. С опит в това начинание са Обединени Бизнес Клубове, които имат подписан договор с Узбекистан.

Какви мероприятия могат да бъдат прилагани в обработваемите земи, за да се намали влиянието на ерозията. Повече по темата от Августа Степчич от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията.

Предвижда се създаване на Взаимоспомагателен фонд, който ще формира приходи за подпомагане на земеделците в рискови ситуации и провалена реколта. Предложението е на Асоциацията на картофопроизводителите и част от договорните споразумения на браншовата организация с агроведомството.

 

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – събота, 24 февруари, премиера от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.