1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Двоен юбилей отбеляза Асоциацията на земеделските производители в България

В АГРОФОРУМ: Двоен юбилей отбеляза Асоциацията на земеделските производители в България

И още: Българските краставици по-скъпи от вносните, но по-търсени

Асоциацията на земеделските производители в България проведе 10-та юбилейната национална среща, която съвпадна с отбелязването на 20 години от основаването на браншовата организация. Бивши министри на земеделието, много земеделци и представители на компании в агросектора уважиха събитието.

До 9 април земеделците кандидатстват за "украинската помощ". По процедурите за разглеждане на проектите от Националния план за възстановяване и устойчивост се работи усилено. Това съобщи Георги Тахов, изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“, по време на Десетата национална среща на земеделските производители.

Какво бъдеще очаква българският картоф. Площите постепенно намаляват. За причините - говори Тодор Джиков бивш заместник- министър на агроведомството и бивш председател на браншовата организация.

Шоковото поскъпване на енергията и високите цени на всичко, свързано с производството – торове, семена, разсад, материали, труд, принуждават оранжерийните производители изобщо да не залагат зеленчуци. Сред малцината, които дръзнаха да рискуват, е Иван Кабуров.  

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – премиера - 23 март от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.