1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Европейските инвестиции в машини и оборудване подобряват рентабилността

В АГРОФОРУМ: Европейските инвестиции в машини и оборудване подобряват рентабилността

И още: Преходна национална помощ за тютюнопроизводителите

Кои са темите в предаването АГРОФОРУМ тази седмица:

Новите земеделски машини подобрят производителността в стопанствата. Как обаче да бъдат закупени, тъй като много често тези инвестиции са непосилни. Подкрепата може да дойде чрез европейските програми и с помощта на Местните инициативни групи. В новата ОСП се очаква Местните инициативни групи да бъдат повече, а отделеният бюджет за тях е 280 млн. евро.

Националната асоциация на тютюнопроизводителите освен че членува в сродни организации на европейско и световно ниво, подпомага развитието на тютюнопроизводството у нас. Благодарение на нея сектор тютюн ще получи пари по схемата Преходна национална помощ.

Тази година въпреки затрудненията - инфлация и повишени разходи, Деница Иванова и семейството й направиха редица инвестиции за подобряване на конкурентоспособността и добивите от ягодоплодни. Три пъти по-висока и качествена е продукцията, отглеждана в отопляеми съоръжения.

Американският проф. Тим Ласал, съосновател и ръководител на „Център за регенеративно земеделие и устойчиви системи“ към калифорнийския университета в САЩ се срещна с представители на българската Но-тил общност. Той остана очарован от силната организация, в която членуват много сериозни земеделци.

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ тази събота – 11 февруари от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.