1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Има ли надежда за по-лесно прилагане на новата ОСП – говори Снежана Благоева от позицията на Брюксел

В АГРОФОРУМ: Има ли надежда за по-лесно прилагане на новата ОСП – говори Снежана Благоева от позицията на Брюксел

И още: Защо биоплощите у нас намаляват - становището на науката

АГРОФОРУМ започва с препоръките на един от доайените на българското земеделие - Ангел Вукодинов. Той апелира държавата да впрегне капацитета си и учените да кажат как ще изглежда сектора в дългосрочен план от 20-30 години напред.

Новият програмен период на Общата селскостопанска политика беше белязан от множество перипетии за фермерите-трудни изисквания, неясноти при кандидатстване по различните интервенции. Има ли надежда за промяна през Новата 2024 г.?

Институтът по овощарство в Пловдив е един от най-старите, с над 70-годишен опит в производството на посадъчен материал. Усилията на учените са ценени не само у нас, но и в чужбина.

Броят на биопроизводителите и на биосертифицираните площи у нас намалява. Защо е така - питаме един от големите авторитети в това направление - професор Владислав Попов. Според него една от основните причини е тежката бюрокрация

Обучение чрез работа. Това е учебната система, която налагат в професионалната гимназия по механизация в Гоце Делчев. Зад добрите условия на специализираното учебно заведение стоят освен амбицията на учителския колектив и децата, но и много европейски пари, които се използват целесъобразно. Повече по темата-разказва директорът Ангел Живков.

 Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – тази събота 6 януари – премиера от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.