На фокус: Клетъчното месо – алтернатива или заплаха
Как евросредствата могат да подпомогнат конкурентоспособността на животновъдните стопанства. Следва среща с овцевъда Бранимир Боянов, който е направил успешна инвестиция по подмярка 4.1 от ПРСР.
Екосхемите за намаляване използването на пестициди и за опазване и възстановяване на почвения потенциал могат да се прилагат от производителите на плодове, зеленчуци, зърнено- житни, ягодоплодни. Какви са предизвикателствата?
Омагьосан кръг за собствениците на къщи за гости. Проблемът е в разнопосочните действия по отношение правилата за санкциониране, които ни вмениха след проверката през 2019 г., а малко след това ни бяха връчени актовете за публични държавни вземания и 100% връщане на субсидията, заявиха от Сдружение „Работещи къщи за гости“.
Компаниите, произвеждащи култивирано месо в лаборатория, казват, че това е екологична и по-безопасна алтернатива на месото, добивано от животни. Това дали е така - какво е становището на науката.
Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – тази събота от 07:30 часа само по АГРОТВ.