1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Нови административни неволи за производители и преработватели

В АГРОФОРУМ: Нови административни неволи за производители и преработватели

И още: Кампанията по подаване на данъчни декларации за доходите на физическите лица започна

Националната агенция по приходите стартира кампанията по подаването на данъчни декларации за доходите на физическите лица. Това може да стане по електронен път, в офисите на приходната агенция, по пощата с обратна разписка или в пощенските клонове.

На въпрос дали ще има протести на животновъдите биволовъд номер едно на България Мария Степанчева отговори: Зависи от това какъв бюджет ще бъде осигурен и какво допълнително ще бъде направено за развитието на сектора. Ето какво още каза тя.

От началото на 2024 година влезе в сила ново изискване на НАП и списък на стоки с висок фискален риск. Първи с правилата се сблъскаха млекопроизводителите.

Неудовлетворение от Наредба номер 5 на Министерството на финансите за контрол на стоки с висок фискален риск изразиха и от асоциацията на овощарите в България. Тя е неприемлива и утежнява и без това трудното администриране на дейността ни, оплакаха се от браншовата организация.

 Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – тази събота 13 януари – премиера от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.