1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Поземлените отношения и регламентирането на рентите - във фокуса на десетата Национална среща на АЗПБ

В АГРОФОРУМ: Поземлените отношения и регламентирането на рентите - във фокуса на десетата Национална среща на АЗПБ

И още: Новите геномни техники – дискусиите продължават

Земеделието върви с бързи стъпки по наклонената плоскост. Отдавна трябваше да сме на нивото на подпомагане на европейските ни колеги. Това казва земеделецът от Видинско Александър Александров.

Темите за поземлените отношения и регламентиране на рентите на земеделската земя ще бъдат във фокуса на десетата Национална среща на Асоциацията на земеделските производители в България. Форумът, на който са поканени представители на агробизнеса, ресорното министерство и неправителствени организации, ще се проведе през месец март.

България има стриктно законодателство по отношение на забраната за отглеждане на ГМО, а новите геномни техники могат да породят проблеми с биоразнообразието. Това каза бившият екоминистър Борислав Сандов. 

България може да застане в позиция, при която да има водещо място в използване на новите геномни техники и в същото време да защитава правото на избор на потребителите дали да консумират такива продукти, заяви бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов.

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – събота – 17.02.2024 – премиера от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.