1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум тази седмица: Рентабилност в растителната защита – дигитални технологии и интегрирани решения

В Агрофорум тази седмица: Рентабилност в растителната защита – дигитални технологии и интегрирани решения

И още: Община Елин Пелин – с поглед към дигитализацията

Най-новите продукти и технологии, услуги и рентабилни решения бяха показани на изложение в Пловдив. Бизнесът се развива, а с него и иновативните подходи в агроиндустрията и хранителната промишленост. Какви са решенията за 2020 г. 
 
Иновативните платформи в земеделието. На семинар в Пловдив бяха представени продукти за растителна защита, щадящи околната среда. Браншът се готви за адаптация предвид изискванията за екологосъобразен начин на отглеждане на агрокултурите.
 
Сега е времето за избор – какъв да е подхода за вашите полета. От една страна стои селекцията, от другата – технологичните решения в растителната защита. И да не забравям най-важното, те трябва да са рентабилни и икономически издържани, за да е по-висока вашата печалба.
 
Акцент върху иновациите. Но иновациите не като понятие, а реални, изпълнени и работещи идеи, които да ударят едно здраво рамо на бизнеса. Поглед към община Елин Пелин и разговор с нейния кмет.
 
Новата ОСП е на дневен ред за всички страни членки. Трябва да не правим грешките допуснати в стария програмен период и да има повече стратегически правила. 
 
Спестеното от работни заплати не припокрива разходите, направени за инвестиции в роботизирана техника в преработвателните предприятия. Липсата на работна ръка остава основен проблем.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.