1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Йорданци направиха най-големия фалафел в света

Йорданци направиха най-големия фалафел в света

За пърженето на гигантската версия на популярната закуска в Близкия Изток били необходими 25 минути

Екип от готвачи създаде най-големия фалафел в света с тегло от 74,75 кг. Гигантското ястие е дело на екип от десетима готвачи на хотел Лендмарк в йорданската столица Аман, където представители на книгата на рекордите Гинес потвърдиха новия световен рекорд, предаде БГНЕС.

Фалафелът съдържа 80 кг нахут, 5 кг лук и 2 кг свеж магданоз и кориандър. Рекордното ястие било изпържено в 350 литра зехтин. "Това е голямо постижение и рекорд, който трудно ще бъде подобрен в идните години. Ние приветстваме всички, които успешно участват в семейството на притежателите на световни рекорди на Гинес", заяви представителката на книгата на рекордите Анабел Лоуади след обявяването на резултатите.

За пърженето на гигантската версия на популярната закуска в Близкия Изток били необходими 25 минути. По-късно той бил сервиран на 600 изгладнели гости на хотела. "Фалафелът е традиционна арабска храна и съвсем естествено този рекорд трябваше да бъде поставен тук", заяви мениджърът на хотела Айсар Батаянех. "Като местен хотел, който се гордее с йорданските си корени, Лендмарк Аман искаше да отбележи това специално време в годината, като направи нещо наистина невероятно и доведе рекорда за фалафел в Йордания", допълни той.

Предишният рекорд за най-голям фалафел в света беше поставен на фестивал в Калифорния през май 2011 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.