1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. BASF е лидер в разработването на нови решения за превозните средства на бъдещето

BASF е лидер в разработването на нови решения за превозните средства на бъдещето

Компанията представи иновативни продукти и решения за автомобилната индустрия на Международното изложение за доставчици (IZB)

BASF представи иновативни продукти и решения за автомобилната индустрия на Международното изложение за доставчици (IZB), което се проведе от 10 до 12 октомври 2012 г. в град Волфсбург. На щанд 208 в зала 2, експерти на BASF запознаха посетителите с продукти и технологии, намаляващи теглото, приложения за интериора и екстериора, двигателно-спирачните системи и шасита. Със 760 изложители от 28 различни държави, IZB е едно от водещите търговски изложения за доставчици на автомобилната индустрия в Европа.

“BASF е лидер в разработването на нови решения за превозните средства на бъдещето. Нашето международно присъствие, иновативна сила и многогодишни взаимоотношения с клиентите в автомобилната индустрия ще помогнат да направим колите на бъдещето не само по-безопасни на пътя, но и по-ефективни и природосъобразни,” твърди Михаел Хайнц, член на Борда на изпълнителните директори на BASF SE по време на откриването на щанда на компанията на IZB.

Автомобилната индустрия е една от ключовите области за работа на BASF. Продажбите за автомобилната индустрия през 2011 г. възлизат на 9.5 млрд. евро, което превръща BASF в най-големия автомобилен доставчик от химическата индустрия. Компанията се счита за надежден и компетентен партньор по цялата верига на стойността от автомобилни производители и доставчици, както и на пазара за следпродажбено обслужване. BASF се гордее със своята глобална мрежа, представена в Европа, Африка, Северна и Южна Америка, както и в Азия.

Модерни материали и технологии намаляват теглото на автомобилите и подобряват тяхната безопасност и енергийна ефективност

Иновациите на химическата индустрия предлагат съществени нови подходи към мобилността на бъдещето. Очакванията на BASF са химическите компоненти на автомобилите да бъдат подобрени, за да отговорят на взаимосвързаните тенденции в автомобилната индустрия, включително намаляване на теглото и вредните емисии, дизайн, нови двигателно-спирачни системи, безопасност и управление на температурата.

Ключов фактор за по-нататъшното подобряване на ефективността на превозните средства, което да доведе до по-малък разход на гориво е леката конструкция, при която металните части например да се заменят с пластмасови. По-ниското тегло на една кола със 100 кг намалява разхода на гориво с около 0.4 л/100 км. Пластмасовите изделия на BASF допринасят за това, тъй като пластмасовите компоненти, използвани в изработването на каросерии, шасита, интериорни сглобки и части на двигателя, тежат само на половина, колкото техните метални варианти.

Целия материал за представянето на BASF на Международното изложение за доставчици (IZB) четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.