1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. „Черноморската кутия“ на WWF ще се използва в над 300 училища

„Черноморската кутия“ на WWF ще се използва в над 300 училища

Образователният продукт е ориентиран към деца от 9 до 12 години

В Деня на Черно море, 31 октомври, от 10,30 ч. в Националния природонаучен музей, зала „Риби“ международната природозащитна организация WWF ще обяви старта на образователната инициатива „Черноморска кутия“.

„Черноморската кутия“ е образователен продукт, ориентиран към деца от 9 до 12 години. Той съдържа информация за екосистемата и биоразнообразието на Черно море. Целта му е да запознае подрастващите с уникалните характеристики на Черно море и да ги подтикне към опазването му. „Кутията“ съдържа ръководство за учители, познавателни текстове и игри и дава  много възможности на преподавателите да разнообразяват и обогатяват учебната програма.

„Черноморската кутия“ може да се ползва в отделни курсове по околна среда, като част от съответните предмети (като обществознание, математика, наука и техника) или извън училището – в рамките на клуб по природознание и екология.

Учебният комплект ще бъде разпространен в 300 училища в София, Варна, Бургас, Русе, Видин, Велико Търново, Силистра, Пловдив, Плевен и Стара Загора.

Инициативата “Черноморска кутия“ се осъществява като част от партньорството  „Всяка капка вода е от значение“ между UNDP и Кока Кола. Изпълнява се в Турция, Русия, Грузия, Украйна, Румъния и България, с финансовата подкрепа на UNDP.

На събитието са поканени представители на държавни и неправителствени организации, сред които: Министерство на образованието и науката, Регионални инспекторати по образованието, Столична община, Министерство на земеделието и храните, Националния природонаучен музей, UNDP и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.