1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Днес започва конференция на ООН по проблема с климатичните промени

Днес започва конференция на ООН по проблема с климатичните промени

 

От днес до петък в централата на ООН в Ню Йорк, САЩ, ще се проведе 60-тата годишна конференция на Департамента по обществено осведомяване (DPI) и неправителствените организации (NGO) към ООН по проблема с "Климатичните промени и как влияят те върху всички нас".

Над 2000 представители на неправителствени организации от 80 страни ще участват в кръгли маси, експертни групи и семинари.

Конференцията ще включва две пленарни сесии, седем кръгли маси и тридесет и два обедни семинара, които ще преглеждат последните научни доказателства по проблема с климатичните промени, включително последствията върху местните хора, безопастността на водата, третирането на земната повърхност и политиката на енергията. Допълнително, конференцията ще подчертае взаимовръзката между климатичните промени и други проблеми на нашето хилядолетие, които ООН си е поставило за усъвършенстване.

Секретарите на ООН  - генерал Бан Ки-Муун и генерал Хая Рашид Ал- Калифа, председател на 61-вата сесия на Главното събрание на ООН ще представят акценти относно проблемите на околната среда в сряда. Аким Стайнър, Управляващ директор на Програмата по околната среда към ООН ще представи ключовите моменти.

Страницата на конференцията http://www.unngodpiconference.org/ ще представя на живо всички пленарни сесии, които ще се състоят. Онлайн участниците могат също да се присъединят към  дискусията като представят въпросите си към лекторите.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.