ИАИ ще участва в Конференцията "100 години висше аграрно образование в България"- 27-28 май 2021 година

Събитието ще се състои в гр. Стара Загора, Студентски град, Тракийски университет, Аграрен факултет

Докладът ще бъде представен от гл.ас. Десислава Тотева от Института по аграрна икономика – ССА. Изследва се  суровинният потенциал за производство на слънчоглед и пшеница по региони – като фактор за развитие на биоикономиката.

Научна конференция с международно участие „100 години висше аграрно образование в България“- 27-28 май 2021 г.  ще се състои в гр. Стара Загора, Студентски град, Тракийски университет, Аграрен факултет

Целта на конференцията е разпространението на нови знания и добри практики в областта на аграрните, биологическите и технически науки, засилването на връзките между различните университети и научни институти в България и чужбина, както и изграждане на устойчива връзка образование – наука – бизнес, като основа за развитие на икономиката, базирана на знанието.
Заявените за участие в Научната конференция доклади ще бъдат разпределени в 5 секции, както следва:
1. Секция “Животновъдни науки”
2. Секция “Растениевъдни науки”
3. Секция “Екология, околна среда и качество на храните”
4. Секция “ Аграрна техника и технологии”
5. Секция „Студенти и докторанти”

Разработката на научния екип на Института по аграрна икономика / гл.ас. Десислава Тотева, гл.ас. д-р Росица Микова, гл.ас.д-р Петър Маринов и проф..д-р Румен Попов/ще разкрие сравнителните предимства за получаване на биомаса. Ще се картират най-подходящите региони за развитие на биоикономически производства у нас.  В изследването се разглежда суровинния потенциал за производство на пшеница и слънчоглед в шестте района на планиране на България.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.

 

Използваме бисквитки, за да ви предоставим възможно най-доброто разглеждане на нашия уеб сайт. Ако продължите да използвате сайта без да променяте настройките за бисквитки, ще приемаме, че сте съгласни с условията. Във всеки един момент може да промените вашите настройки за бисквитки.

Научете повече за нашата Политика за поверителност

X