1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Конференция на тема: „Българското общество против новите ГМО“

Конференция на тема: „Българското общество против новите ГМО“

Независими граждански и браншови организации и сдружения са организатори

97% от българите не желаят ГМО – нови и стари. Тези продукти не отговарят на концепцията за традиционната българска храна. Обединени от мисленето, че храната е повече от препитание, над 140 български организации от най-широк спектър на обществото – граждански и браншови организации, медии, земеделци, пчелари, хуманни и ветеринарни лекари, общественици, работещи за развитието и запазването на българското земеделие, идентичността на страната ни, културата и науката се обединяват против проекта на ЕК за новите геномни техники и заявяват, че България не се нуждае от ГМО – нови и стари.

 

На конференцията в Националния пресклуб на БТА - София, на 08.02.2024 г. от 11:00 до 14:00 часа ще бъде представена позицията на участниците в защита на правото на избор какви семена да се използват при производството, в защита на достойнството на българската земеделска наука, правото на избор каква храна да се слага на трапезата и правото на живот сред природа с богато естествено биоразнообразие.  

 

По време на събитието ще бъде обявено началото на Движение „Да опазим българската земя и храна“.

 

Участници: представители на независими граждански и браншови организации и сдружения, медии, експерти, учени, лекари, адвокати, потребители, народни представители, представители на Министерството на земеделието и храните, на Министерството на околната среда и водите и на Министерство на здравеопазването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.