1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Не се предвиждат съкращения на служители и научни работници в ССА

Не се предвиждат съкращения на служители и научни работници в ССА

До 30 март ще се проведе обществено обсъждане за преструктурирането на Академията

Не се предвиждат съкращения на служители и научни работници в Селскостопанската академия. Това се разбира от проекта на Министерския съвет за Устройствения правилник на научното ведомство към земеделското министерство.

До 30 март ще се проведе обществено обсъждане за преструктурирането на Академията. То предвижда сливането на два отдела в един. Промените се отнасят до организацията на работа в областта на бюджета, финансите, човешките ресурси, административното и стопанско обслужване. Така администрацията на Централното управление ще бъде организирана в 6 вместо сегашните 7 отдела, пише agronews.bg.

Посочените промени ще допринесат за повишаване на организацията и ефективността на администрацията в Централно управление на Селскостопанска академия – това е записано в проектодоклада на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Според текста, предвиденото обединяване на едни и трансформирането на други отдели, не налага промяна в числеността и финансовата издръжка на централно управление на Селскостопанска академия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.