1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Организират Национална информационна кампания относно "Натура 2000"

Организират Национална информационна кампания относно "Натура 2000"

 

Асоциацията на парковете в България търси експерти, работили по изграждането на Натура 2000 във връзка с организирането на Национална информационна кампания относно екологичната мрежа. Необходими са специалисти за периода 15 септември – 15 октомври, които биха имали желание да се включат за 4-5 (и повече) дни в информирането на обществеността относно същността и значението на Натура 2000 сред местното население.

Кампанията ще бъде огласена в националните и регионални медии и ще се проведе в 29-те защитени зони, посочени от Националното управление на горите.

За всяка зона експертите ще трябва да определят значимите населени места където да се проведат информационните дни и точна дата и място, където ще се провежда информационният ден. Те трябва да се запознаят с целите за обявяване на съответната защитена зона от формуляра представен на Националния съвет по биологично разнообразие и да присъстват на определеното място в рамките на няколко часа, където да дават информация на местните хора за Натура 2000, разяснявайки неясните проблеми и въпроси.

Експертите ще излагат карта, изработена от Асоциацията на парковете, с предложените от НСБР граници и прецизираните от НУГ граници на зоната, ще раздадат брошури с най-често задаваните въпроси относно Натура 2000.

За да участват в информационните дни експертите трябва да имат познания по темата Натура 2000. Всеки експерт ще посещава по две селища на ден./evropa.dnevnik.bg

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.